Betrokken tot en met het laatste woord
Tolken en beedigd vertalers

Notarissen

 

De notaris

Nederlanders staan van oudsher bekend als wereldreizigers. Ze zijn geïnteresseerd in andere culturen en in andere talen. Vroeger waren het voornamelijk de ontdekkingsreizigers die de wereld ontdekten, tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die genieten van andere culturen en talen.

De notaris over de grens

Ook zakelijk gezien kijken we graag over de grens. We doen zaken met mensen uit andere landen, we trouwen met mensen uit andere landen. Voor het opmaken en vastleggen van bijvoorbeeld een koopcontract of een akte over huwelijkse voorwaarden is de notaris nodig. Hij of zij weet alles van de Nederlandse wetgeving, ook in relatie tot het buitenland, maar weet natuurlijk niet altijd precies hoe dit in een vreemde taal weergegeven moet worden. Daar zijn wij voor. Ons vertaalbureau helpt vakkundig, snel en graag.

De notaris in Nederland

Ook komt het wel eens voor dat een notariskantoor de diensten van een tolk nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het afsluiten van contracten, overeenkomsten of bij het ondertekenen van huwelijkse voorwaarden, waarbij een buitenlandse partner betrokken is. Bij deze belangrijke momenten in het leven, hebben wij een geschikte tolk voor u. Een tolk die zowel de notaris als de klanten bij kan staan.

De Wet

Bij de invoering van de nieuwe Wet op het Notarisambt is bepaald dat bij het passeren van een officiële akte een tolk aanwezig moet zijn als een van de partijen de taal van de akte niet voldoende beheerst. Deze tolk vertaalt mondeling de zakelijke inhoud van de akte.

Voordelig (er) reiskosten

Brasilva levert een tolk die bij de notaris in de buurt woont. Dit scheelt behoorlijk in de wettelijke reiskostenvergoeding voor tolken.