Betrokken tot en met het laatste woord
Tolken en beedigd vertalers

Fotoreportages

 

Een tolk ondersteunt de fotosessie


Steeds meer buitenlandse profsporters zijn actief in Nederland. Denk alleen maar aan de voetbalwereld. Het is een internationaal wereldje, waarin regelmatig sprake is van een Babylonische spraakverwarring. Dat is het probleem van de trainer, die daar wel raad mee weet. Maar sporters doen meer dan trainen. Zo moeten ze bijvoorbeeld bij een fotosessie verschijnen en zich zo voordelig mogelijk laten fotograferen. Een beetje sexy bijvoorbeeld. Hoe maak je dat duidelijk aan iemand? Dan huur je een tolk. Een tolk die de cultuur van de sporter kent en die de taal van de fotograaf spreekt. Zo'n tolk hebben wij voor u.

De tolk als assistent-stylist?

Waarom niet? De fotograaf is druk bezig met zijn of haar apparatuur, terwijl de sporter zich als fotomodel onwennig voelt. De tolk kan daarbij goede diensten verlenen en vertaalt de wensen van de fotograaf. "Iets naar achteren leunen en dan licht glimlachen." Leg dat maar eens uit als je de taal van de ander niet helemaal beheerst.
De tolken van Brasilva kunnen dit wel. In dit geval kunt u kiezen voor een mannelijke of een vrouwelijke tolk. Dat is soms net even vertrouwder.